Category Archives: MyLife

Countdown To Ramadhan 1435H

Salam readers.

Apa khabar? Ha, Monday Blues tak hari ni? Kalo tak, baguslah. Jangan jadi macam aku yang bermonday blues hari ni. Nak buat kerja apa pun aku tak tau. Serious tetiba blur. Ingatkan lepas breakfast ok la. Idok jugak sampai kesudah. Sudahnya aku buat la apa kerja-kerja yang boleh aku buat. Tapi yang ringan-ringan jek. Boleh? Hahaha. Ada aku kesah. Janji kerja jugak kan.

SO, back to tajuk atas nu ha. Perasan tak korang, tinggal lagi berapa hari je nak puasa? Kurang dari 100 hari lagi ok. Nak lagi tepat, ha tengok la countdown timer tepi belah kiri ni ha. Brapa hari lagi tinggal? Continue reading

Weekend Duduk Rumah Jee..

Salam Ahad you all.

Apa khabar dihari minggu ni. Dah tiba dipenghujung hari pun kan. Dah start set kepala otak untuk kerja esok belom? Set siap-siap jangan sampai ada yang terlajak tido pulak esok.

So, korang buat apa je weekend? Weekend kali ni (eleh, bukan kali ni je. Lain lain kali pun sama) aku boleh klasifikasikan sebagai heaven la. Rilek dan bermalas-malasan tanpa ada campur tangan pihak lain. Waaah, gituuu. (Ko kalo tak weekend pun memang heaven je RU oiii..). Dan dipendekkan cerita, weekend aku just lepaking je kat rumah. Takda keluar pergi mana-mana pun. Just malas nak keluar. These days, aku lagi suka duduk lepak kat rumah je. Ibarat dah macam kena kurung dalam rumah sendiri, but in a good way of course.

Sometime ada yang query aku, apalah duduk rumah je. Pergi la keluar jalan-jalan ke, makan-makan ke, ambik angin ke. Ni dok rumah je, membesorkan badan (hamboiiii statement ngkooo!), tak bermasyarakat langsung (eh, eh??). Ok, thanks. And this is my answer.

Continue reading

Yang Hilang Tetapkan Muncul Kembali

Assalammualaikum readers.

Hai hai hai. I’m back! Heehehe. Eh jap, readerS ke reader je? Ater mana la tau readers aku suma dah lari. Hahahahaha. Maklumlah dah 2 bulan kot ber’COTI’ dari meng’update’ kat sini.

Anyway, apa khabar semua? Aku alhamdulillah baru je baik dari selesema dan batuk sikit. Sengau-sengau masih ada lagi ni. Hehehehe. But so far so good. Nasib tak melarat selesema batuk ni. Kalau tak memang ‘apa pun tak boley’. Hahaha. Ada gak hikmah aku kurang sihat sebab bila baik je terus mood yang hilang nak mengupdate tu muncul kembali. Huahuahuaah.

So? How’s life going on do far, geng? Hidup aku untuk dua bulan (ke tiga bulan ye?) kebelakangan ni memang sangat hectic dan caca marba. Dengan kerja dan personal life, memang hectic la. Dan ke’hectic’an hidup aku bakal bertambah bilamana benda yang buat aku fobia tu datang kembali. Well, tak tau apa bendanya yang aku fobia tu? Terjah la [SINI].

Continue reading