Category Archives: Fuuh..

Bumper yang jadi mangsa jugak..

Permulaan Tahun Baru Yang….

Salam Selasa ols.

 

Hari ni dah hari ke 3 dalam tahun baru. Apa cer hari-hari di tahun baru korang? Ada bagus ka tak? Aku punya permulaan tahun baru memang sangat tak best ok. Macam-macam hal jadik. Adeeyyy.. Meh la aku story kat korang ape kes kan.

 

Tapi sebelum aku cerita lanjut, intronya meh tengok lu gambar ni.

 

Bumper yang jadi mangsa jugak..


 

Continue reading

banner RU

October Bulan Yang Bakal Sibuk

Salam Isnin.

 

Jumpa lagi kita! Kali ni versi matahari dah terpacak pulak. Hehehe. FYI, hari ni masih mamai-mamai akibat hanya dapat tidur 2 jam je malam tadi. Ops, correction. Pagi tadi. Tapi semangat tetap semangat ok nak bekerja. Nampak tak muka aku yang eksaited nak kerja nih. Hehehehe

 

Hari ni dah hari ke-3 kita di bulan baru. Dan berlalu sudah la bulan yang bizi buat aku di mana September selain syok beraya, aku bergelumang dengan segala budget tu. Alhamdulillah lega bila semua tu dah selesai. Memandangkan hal budget dah selesai, aku kena catch up balik 3 report dan 2 operation meeting yang tergendala haritu. Makkk aih, jenuh tu. Tapi takpo lah. Dah namo eh pun kojo kan. Takkan la nak goyang kaki yo pulak. Cuma agak lega bila memikirkan ada new clerk nak masuk lusa. At least boleh la bagi kerja yang ringan-ringan kat dia kan.

 

Itu baru pasal kerja. Belum lagi hal lain kan. Sampaikan bulan ni weekend aku dah penuh dengan aktiviti. Nak tau aktiviti apa, meh la teruskan baca.

Continue reading

Makan Timeeee..

Geng Bisik2 Mak Lagenda: Bergathering Raya Pulak!

Salam.

 

Ohhoiii! Lama punya cerita ni. Dah basi kot. Hampuuunn. Idak berkesempatan nak update haritu. La ni baru sempat. Apa-apa pun, layaaannn..

 

To cut the story short, aku bagi korang link untuk cerita penuh itu yer. Meh layan entry diorang pasal citer ni eh. Bukannya apa, kalau aku nak cerita pun sama je sumanya. So, bek aku sedekah backlink kat kawan-kawan aku ni kan. Hehehe.

  1. Edisi Jelajah Rumah ke Rumah Edisi Raya 1
  2. Edisi Jelajah Rumah ke Rumah Edisi Raya 2
  3. Redah Kasi Pecah Edisi Aidilfitri
  4. Konvoi Bersama Geng Bisik2 Mak Lagenda

 

Makan Timeeee..Kat rumah Mak Lagenda, Tembangau, Pahang

 

But overall I can say, I enjoy the day. Memang dari pagi sampai ke malam berjalan raya. Penutup di rumah aku kan. Sampai jugak korang kat rumah aku. Hahahaha. Apa-apa pun kalau ada terlebih terkurang tu aku mintak maaf banyak-banyak eh.

 

Memang seronok melepak dengan korang. Dah rasa macam satu keluarga. SUKA!!!

 

Oh ok, terlebih excited pulak ni. Cant wait nak melepak ngan korang lagi lepas ni. So, nantikan la next activity kita eh. Insyaallah takda aral by end of this year kita holiday together gather eh.

 

Thanks again to Bro Framestone, Ierakan, Mak Lagenda & Family, Stella & Family, Cik Panadol, Mr Curly & wife, Kojie dan Rizal kerana memeriahkan gathering roadshow raya GB2ML kali ni.

 

Pada blogger lain yang nak join group ni, satu je pesanan aku. Korang mesti kena ada ketahanan  minda dan emosi yang tinggi eh. Sebabnya aku rasa korang mesti dah tau la kalau korang baca entry2 tu suma. Hehehehe.

 

Ok la. Enjoy your weekend yer.

 

S: Agak2 raya haji nanti nak buat lagi tak macam ni geng?? Muahahahahahaha

 

 

me & kak Sham

Apa Yang Bakal Terjadi Minggu Ini

Salam Jumaat.

 

Empat! Empat hari blog tak berupdate. Sampaikan ada yang boring bila masuk still tengok tajuk Isnin Dah Weyh! tu kan. Miahahahahahaha. Padahal Isnin dah berlalu pergi. Ampuuuuuuun. Bukannaya tak nak update, tapi tak menyempat dan tak beridea nak mengarang sebenarnya. Kerja pulak  macam menimbun je minggu ni. Sehari dua ni la baru nampak surut sikit kerja tu.

 

So, ape cer? Hari ni dah Jumaat. Sungguh aku rasa cepat sangat masa berlalu. Beringat la sesama kita ya. Hargai masa kerana masa itu sangat berharga. Makanya, cherish every second of your moment now.

 

Berbalik pada tajuk, apa yang bakal terjadi minggu ni? Minggu ni as in this weekend la. Macam minggu lepas aku sibuk g jemputan rumah terbuka. Minggu ni ape pulak? Raya kan dah habis, so takda la kot rumah terbuka dah. Tapi aku still ada event open house ok. Hahahaha Continue reading

Cucur Udang, Menu Hari ke-16

 

Cucur udang made by RU

 

Salam 16 Ramadhan.

 

Halluu. Jumpa lagi. Hohoho. Setelah tiga hari berturut tak masak untuk berbuka, hari ni ntah kenapa terasa nak makan cucur udang. Sampaikan aku boleh terbau-bau masa kat opis tadi. Hahahaha. Punya la teringin tu kan. Heran gak. Nama je demam, batok selsema. Nafsu makan tu tetap ada. Hahahaha

 

Bahan-bahan semua dah ada, so balik rumah terus buat persiapan memasak. Tak susah pun buatnya. Aku main campak-campak je ikot teragak kan.

 

Nak resipi versi RU? Meh sini aku bagi.

Continue reading

On Medical Leave

Salam 15 Ramadhan.

 

Ape khabar ols? Ape cer? Dah hari ke 15 berpuasa hari ni. Separuh bulan dah hampir berlalu. Weee. Lagu raya pun dah mula kedengaran berkumandang di radio. Ok la jugak kan. Eh, korang dah apply cuti raya ke? Berapa lama cuti? Aku baru nak mintak approval dari bos.. Hahaha. Plan cuti on the week of Hari Raya tu je. Seminggu direct la kiranya.

 

Dan di hari ke-15 puasa ni, aku MC. Badan rasa tak sedap, running nose, sore throat and headache. Dari Sabtu lepas lagi dah rasa tak sihat. Tapi malas nak layan. Bila pagi ni still macam tu jugak, so MC la jawabnya. Eh, bese kalo MC orang buat ape eh?

 

Aku ni bukan reti duk dendiam kalo dah tak kerja tu. Mesti je ada benda nak dibuat. Walaupun tak sihat, still tak reti dok diam. Haiihh. So jangan heran la kalo aku buat macam takda pape jek. Tak kuasa gak nak layan sangat badan ni. Parah btol ye tak? Almaklumlah, orang jarang nak sakit ni kan. Huahuahuahua.

 

Ok la ols. See ya. Jap g nak kuar g klinik lak.