Category Archives: CoretanKu

Countdown To Ramadhan 1435H

Salam readers.

Apa khabar? Ha, Monday Blues tak hari ni? Kalo tak, baguslah. Jangan jadi macam aku yang bermonday blues hari ni. Nak buat kerja apa pun aku tak tau. Serious tetiba blur. Ingatkan lepas breakfast ok la. Idok jugak sampai kesudah. Sudahnya aku buat la apa kerja-kerja yang boleh aku buat. Tapi yang ringan-ringan jek. Boleh? Hahaha. Ada aku kesah. Janji kerja jugak kan.

SO, back to tajuk atas nu ha. Perasan tak korang, tinggal lagi berapa hari je nak puasa? Kurang dari 100 hari lagi ok. Nak lagi tepat, ha tengok la countdown timer tepi belah kiri ni ha. Brapa hari lagi tinggal? Continue reading

Isnin Yang Baru

Salam Isnin.

Apa cerita korang-korang semua ni?

Oh! How do I start ni? Dah cuti lama ni terus beku otak nak menaip oii. Hahahaha. Well, as a start really let me be grateful as today aku masih diberi peluang bernafas lagi. Dan diusia baru. Yang semakin tua of course. (Tua la sangattt kan). Mudah-mudahan hari esok masih ada.

Anyway, speaking of new age, I would like to thanks my friends who wished for my birthday. Thank you so much. Hopefully dengan bertambah usia ni makes me a better & mature person. Appreciate it guys. :)

Oh ya, today is my first Monday with the new age and my new day I start working again after after my long leave. Harapnya mood nak bekerja makin membuaklah since dah berehat sesungguhnya kan. Berapa hari eh? Kira jap.. Hmmmmm.. ENAM hari kooo! Yang bestnya cuti lama pun gaji jalan. Muahahahaha. But, official leave applied is only 3 days je pun. From last Tuesday. Khamis is public holiday for N9. And tambah lak dengan weekend, jadilah 6 hari berehat sakan. Heaven yawww!

Tapi kekadang heaven tu terganggu gak la dengan beberapa call in from Office and from other unknown number (regarding works definitely). TAPI, ada aku kesah nak jawab! Aku cuti kot. There is no way aku nak fikir and sibuk dengan call pasal kerja. Itulah tujuan aku ambik cuti pasal nak BEREHAT kan. Dah la ambik cuti selang 2 3 bulan baru cuti. Lagi nak semak kepala pasal kerja time cuti? Memang tak laaaa. Kalau dulu time cuti pun aku sibuk la nak jawab jugak call kerja. But then again, for what?? I should really take my time off to enjoy my own way kan. So, let be it. Kerja sampai bila pun tak habis kan?

What did I do this time around? Not much pun. Helping out with cousin pindah rumah and jalan-jalan. But most of my time, just resting and bermalas – malasan at home. Yups, AT HOME. The most and my favorite thing to do. Aku tak kisah la orang nak cakap “ambil cuti tapi dok rumah. Baik tak payah cuti”. Well, just so you know. It’s my leave and it’s all up to me on how should i spend my leave. Aku lagi suka duduk rumah dari nak merayau sana-sini takda tujuan kan. Memang tak la.

Hmm. Tetiba panjang berjela plak dah entry ni eh. Hihihi.

 

So, ok lah. Jom la kita start buat kerja. Harapnya aku tak terkena jampi Monday Blues la eh. Walaupun macam ada sipi-sipi je jampi tu nak berkesan kat aku. Almaklumlah, baru masuk kerja la kan. For sure take time nak ambik mood kerja tu balik. Ekekeke. Aku tau korang pun camtu gak kan walaupun baru cuti weekend dua hari. Ok, dah dah dah. Jom jom buat kerja. Kang nampak dek boss korang dan aku pepagi dan mengular kang naya je. Ada masa kita jumpa lagi di lain entry ya. Daaa..

PS: Hopefully there will be something new show up.

Cuti Is On The Way…

Salam Selasa ols.

Well well well. Sekarang ni, pembetulan. Semenjak dua menjak ni memang aku agak kurang bermotivasi untuk berkerja. Entah mana silap dan entah mana pergi mood aku yang sentiasa bersemangat waja untuk berkerja tu pun aku tak tau. Memang agak gloomy dan jugak tak bersemangat kebelakangan ni. Kurang happy bila bekerja. Datang kerja hari-hari just for the sake of coming and doing works.

Nak kata tak banyak kerja, boleh tahan pulak banyak. Banyak yang nak di update. Itu belum masuk nak update budget lagi. Pendek kata meja ni tak pernah lengang dengan paper yang menimbun. In tray pun non-stop masuk dokumen baru. Lagi pulak ada projek baru masuk. Kebizian yang sepatutnya buat aku happy sebab ada kerja yang perlu dibuat. Tapiiiii…?

Continue reading

Post Weekend Activity

Salam Isnin friends.

 

Apa khabar di hari Isnin ni? Moody macam aku kah? Hohoho. Yup, hari ni aku agak moody since pepagi je alarm keta dah buat hal. Memang hangin la kan. Orang dah la lambat, dia buat hal pulak. Memang kena la kan. Nasib la tak merah attendance hari ni. Miehehehehe.

 

Berbalik kepada tajuk. Yeeee, hari ni nak story morry kisah hujung minggu pulak.

 

Plan Pertama :  JADI.

Tapi…..

Continue reading