Yang Hilang Tetapkan Muncul Kembali

Assalammualaikum readers.

Hai hai hai. I’m back! Heehehe. Eh jap, readerS ke reader je? Ater mana la tau readers aku suma dah lari. Hahahahaha. Maklumlah dah 2 bulan kot ber’COTI’ dari meng’update’ kat sini.

Anyway, apa khabar semua? Aku alhamdulillah baru je baik dari selesema dan batuk sikit. Sengau-sengau masih ada lagi ni. Hehehehe. But so far so good. Nasib tak melarat selesema batuk ni. Kalau tak memang ‘apa pun tak boley’. Hahaha. Ada gak hikmah aku kurang sihat sebab bila baik je terus mood yang hilang nak mengupdate tu muncul kembali. Huahuahuaah.

So? How’s life going on do far, geng? Hidup aku untuk dua bulan (ke tiga bulan ye?) kebelakangan ni memang sangat hectic dan caca marba. Dengan kerja dan personal life, memang hectic la. Dan ke’hectic’an hidup aku bakal bertambah bilamana benda yang buat aku fobia tu datang kembali. Well, tak tau apa bendanya yang aku fobia tu? Terjah la [SINI].

Dah tengok link tu? Yeah! Dah kembali dah segala benda hal berkenaan budget tu. Tapi, not to worry sebab Insyaallah aku dah bersedia mentally & physically untuk menempuh segala dugaan yang bakal mendatang ini (Cheeewaaaah!). Banyak yang aku belajar semasa dalam proses prepare budget ni. Baik yang pahit, baik yang manis. Tapi itu semua tu a learning phases la untuk aku. In fact, aku banyak belajar untuk improvekan lagi proses persediaan untuk budget tu. Sebab last time masa aku first buat budget ni memang zero. Now boleh kata dari Zero aku jadi Hero la. Hahahaha.

Budget session ni dah start dari dua Jumaat yang lepas. So, sementara belum sampai ke part aku kena la selesaikan mana-mana kerja yang masih pending sekarang ni. Esok-esok bila budget bahagian aku dah start memang confirm tak menang tangan nak buat semua. Sekarang pun dah mula mintak input dari mana-mana department yang terlibat dalam budget aku ni. Aku tak nak buat last minute sebab nanti tak cukup masa nak ‘summarize’kan info and masukkan data semua. Lagi sekarang bila aku dah tau how the game is played and the groove dah ada dalam kepala otak dah ni. So this time around, memang aku enjoy je nak buat budget ni. Weeehu. Hopefully semua akan berjalan lancar la.

Eh, apesal melalut sangat dah ni.? Sorry. Ater, melepas rindu menulis entry la ni. Tu pasal macam meroyan sikit menulis tu. Hahahha. Ok la ols. Doakan je la mood mengupdate aku kali ni bertahan lama. Dah takda alasan since kat rumah pun dah ada WiFi and handphone pun dah upgrade kan. Ooops! Hahahah. Daa.

PS: Dalam tempoh 4 tahun aku bekerja, ni adalah handphone ke-2 aku beli guna duit titik peluh aku sendiri. Within 2 years interval, ok! Heran camanalah orang lain boleh tukar handphone dua tiga bulan sekali. Maaaak ai! ;p

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Yang Hilang Tetapkan Muncul Kembali”

  1. Ater ok je kalo kamo nk melalut sbb ini blog kamu utk lepaskan rindulah katakan eh. hehehehhe..
    bz sungguh kamu ye cik zaty, pape pn jge kshtn diri dan semoga tabah lalui kehidupan harian..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>