Tragedi MH370

Salam readers.

 

Pastinya seluruh rakyat Malaysia bersedih hari ni dengan berita mengenai pesawat MH370. Aku sendiri speechless malam tadi lepas dapat tau. A very heartbreaking news.

 

Namun, DIA yang Maha Mengetahui. Kepada ahli keluarga penumpang dan crew MH370, salam takziah diucapkan. Semoga tabah dan sabar dalam menghadapi dugaan ini. Al-fatihah.

 

PS: Turut sedih dengan apa yang belaku. Sesuatu yang tak disangka tapi antara yang dijangka. Sudah-sudahlah dengan segala spekulasi dan andaian bijak pandai tu semua. Put it to a stop. Jangan nak speculate apa-apa dah. Fikirkan jugak perasaan ahli keluarga dan saudara mara mangsa. Biarlah pihak yang berwajib buat kerja mereka. Kita tunggu serta doa sama-sama semoga puncanya dapat diketahui dan segala urusan berkaitan dipermudahkan oleh-Nya. Amin.

 

Countdown To Ramadhan 1435H

Salam readers.

Apa khabar? Ha, Monday Blues tak hari ni? Kalo tak, baguslah. Jangan jadi macam aku yang bermonday blues hari ni. Nak buat kerja apa pun aku tak tau. Serious tetiba blur. Ingatkan lepas breakfast ok la. Idok jugak sampai kesudah. Sudahnya aku buat la apa kerja-kerja yang boleh aku buat. Tapi yang ringan-ringan jek. Boleh? Hahaha. Ada aku kesah. Janji kerja jugak kan.

SO, back to tajuk atas nu ha. Perasan tak korang, tinggal lagi berapa hari je nak puasa? Kurang dari 100 hari lagi ok. Nak lagi tepat, ha tengok la countdown timer tepi belah kiri ni ha. Brapa hari lagi tinggal? Continue reading

Satu Pembaharuan

Salam.

Dear Readers. Apa khabar? Wow! Long time no see. Acewahh. Hikhikhik. Ada sibuk la sampai terlupa aku ada blog rupanya. Tinggal sebulan je lagi ni sebelum renew hosting. Mak aih, rugi btol rasanya. Setahun baru berapa post. Ceess! Takpela. Korang doakan la mood berblogging or at least menulis ni mai balik. Tak dan nak fikir apa yang aku nak update sini. Mungkin perlu perancangan la kot apa nak diupdate nanti nanti kan. Hehehe

So, back to the tajuk di atas. Nak share something la. Berkenaan dengan pembaharuan la jugak tu. Alhamdulillah, Continue reading

Go with the flow, never look back. Be positive!

Switch to our mobile site